top of page
  • Writer's pictureHana Stojkovic,writer,artist

Svako potiskivanje osećanja dovodi do..

Updated: Oct 15, 2022

Svako potiskivanje osećanja dovodi do grčenja mišića, promene u funkcionisanju tela i nivoima hormona, jer emocije nose izuzetnu energij.

Svaki put kada telo više ne može da amortizuje stres, organizam se brani i lokalizuje problem na određeni unutrašnji organ, što se manifestuje različitim oboljenjima.

Psihosomatske bolesti su, u stvari, „odbrana“ od prihvatanja života sa svim teškoćama koje nosi. Ipak, svako od nas ima snage i energije da to promeni.

Čuda su moguća, ali se događaju samo onima koji u njih veruju. Zato, ako vas nešto muči to i kažite, tražite izvinjenje, ali i naučite da oprostite. Plačite ako ste tužni, smejte se kada ste srećni, radujte se životu kada vam pokloni lepe trenutke.

Nemojte se stideti jer nemate od koga,cak i osoba od koje mislite da trebate biti jaki je nekada poklekla.

I ne mislite šta sve može da pođe naopako, jer će onda zaista i biti tako.

Dovoljno je negative u svetu,nemojte je dodavati. Nikada nemojte da utišavate svoje srce, jer vam ono vrlo jasno poručuje šta želi, samo je potrebno da ga slušate.Slusajuci srce uključite i mozak jer srce hoće da odvuče u nepoznato i nemoguće..

Ljudsko telo je veliki, složen sistem, kojem je jedinstvo sa psihom potrebno da bi dobro „radilo“, pa dozvolite emocijama da „teku kroz vas“, da vas preplave i obuzmu, čak i onda kada nisu prijatne. Balans, sklad i mir u sebi najteže je pronaći, a ispoljavanje i prihvatanje emocija i onoga što nam se događa, prvi je korak ka zdravlju. Budite spontani i iskreni jer su to najbolje dve „tehnike “ koje pomažu da sačuvate zdravlje i vitalnost.

Činjenica da ćete nekada i u nečijim očima izgledati glupo,smešno ili možda neuko ipak govori više o toj drugoj strani nego o vama.

Godinama skrivene tajne u nama nekada će bez objašnjenja pokuljati iz nas,možda i pogrešnoj osobi ali nije važno kome,važno je da ste se pokrenuli






Više vas ne može niko i nista spreciti da dublje i jače verujete u sebe i svoje principe

Nekada bol može biti i poučan,da nemojte se smešiti jer posle svake kiše pojavi se duga,a posle svakog.bola dolazi do svesnosti.

Svesnost da ste izigrani,dali srce pogrešnoj osobi,nade uzaludnom projektu može samo ostaviti istrajnost u nama i želju da više ne idemo stazama za koje nas podsvest upozorava kroz bol u želucu,nervozu "zbog ničega".

Slušajte svoje telo,signale koje vam mozak kroz podsvest šalje u vidu nesigurnosti.

Negde nesto na tom putu/projektu neće biti savršeno ili dobro i samo budite oprezni.

Volite sebe iznad svega jer jedina osoba koja neće nikad ići protiv vas ste zapravo vi sami.


11 views0 comments

Recent Posts

See All

....

Post: Blog2_Post
bottom of page