top of page
  • Writer's pictureHana Stojkovic,writer,artist

Park Golden Gate/Zlatna kapija

Golden Gate park u San Francisku, napravljen kao replika Central parka u Njujorku. Ovaj javni park je najveći u San Franciscu, s površinom od preko 400 ...




Golden Gate park u San Francisku, napravljen kao replika Central parka u Njujorku. Ovaj javni park je najveći u San Franciscu, s površinom od preko 400 hektara od centra grada do okeana. Park "Zlatna kapija" je pravo čudo dizajnera.

Nastao je u devetnaestom veku, a danas se smatra jednim od najpoznatijih parkova u svetu i glavna je turistička atrakcija u gradu.

Park nudi mnoštvo sadržaja zbog kojih mu se ljudi uvek vraćaju, Japanski vrt čaja, botanička bašta, Akademija nauka, par jezera i prelep pogled na okean i Golden Gate most. Osim iznenađujuće puno zelenila/flore pun je životinjama i pticama koje žive u parku.

Svake godine park poseti više od 13 miliona ljudi, što je treći najposećeniji park u SAD. Golden Gate park je uključena u Nacionalni registar istorijskih mesta.


Jednom rečju oaza mira usred gradske vreve.Utočište gde u miru možete da se posvetite sebi ili mnogim drugim sadržajima koje nudi park.

Duge šetnje u zelenilu uz cvrkut ptica je neopisiv doživljaj u proleće.


Priroda se budi,zelenilo oko vas i miris koji vas potpuno opije ostaviće nezaboravan utisak na svaku osobu koliki god da je sitničar.Naravno da ko želi manu će naći,ali moj savet vam je da ponesete korpu sa užinom,flašu crnog vina koje će vas okrepiti posle iscrpljujuće šetnje.

Kažem iscrpljujuće jer krećem od sebe,ne želim posle duge i tmurne zime dane proleća,cvetanja i uživanja u prirodi da zamenim šetnjom od 29minuta vraćajući se kući brzim korakom.

Park je stvoren za uživanje,dane sa porodicom u prirodi,vožnju biciklom ili posetu Japanskom vrtu čaja gde ćete pomisliti da ste prošli kroz čarobnu kapijubi završili u Japanu.


Ako uzmemo da je sada 03:26' :-),dragi moji odoh malo da odspavam,a vi uživajte u predivnim fotkama,pozdrav i zagrljaj uz podršku naravno.🥰❤😍




Pišite,čekam komentare!

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Ako

Post: Blog2_Post
bottom of page